Graus
Vlakbij ligt het grotere dorp "Graus", een middeleeuws stadje met een prachtige "Plaza Mayor", uitgeroepen tot een van de tien mooiste van Spanje, waar met name de prachtige muurschilderingen op de gevels opvallen. De wekelijkse (kleine) markt is op maandagochten tot ongeveer 14:00 uur. Verder vind je hier bijna alles wat je nodig hebt in deze hoofdstad van de "Ribagorza", van supermarkten, meer dan 100 jaar oude slagerijen tot banken, medisch centrum en een postkantoor. Graus ligt op ongeveer 10 autominuten afstand.


Graus: Plaza Mayor

Alquézar

Dit pittoreske autovrije dorp, ligt op een heuvel in het stroomgebied van de rivier
Vero en enige kleinere stroompjes. Het gebied, de Sierra de Guara kenmerkt zich door spectaculaire kloven en daardoor is het dé plaats voor canyoning en wandelingen. In het gerestaureerde dorpje ligt een groot kasteel met klooster, het Colegiata de Santa María waarvan sommige delen uit de 11de eeuw zijn. Bereikbaar in ongeveer 45 minuten met de auto.

Pasted GraphicAlquesar

Aínsa

Ainsa pleinPlaza Mayor

Aínsa is een van de mooiste plaatsen van Aragón en daardoor ook wat toeristischer. Op de heuvel ligt het middeleeuwse gedeelte met het Plaza Mayor. De gerestaureerde Romaanse kerk, Iglesia de Santa María, ligt net ten zuidoosten van het plein. Het is mogelijk de klokkentoren te beklimmen voor een prachtig uitzicht over de bergen van het nationale park (Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido). Vanuit La Puebla de Castro is het een uurtje rijden naar Aínsa.
 

Roda de Isábena
Het kleinste dorp van Spanje dat een eigen kathedraal heeft, liggend op een heuvel top. Het dorpje is volledig gerestaureerd. De kathedraal is in middeleeuwse stijl opgetrokken en een bezoek waard. Bovendien kunt u in de voormalige refter, die is omgebouwd tot restaurant heerlijk eten in een prachtige ambiance. Ongeveer op 40 minuten rijden.

 Roda-de-IsabenaRoda de Isábena 

Steden
Zaragoza en Barcelona liggen op respectievelijk 1,5 en 2,5 uur rijden van La Puebla de Castro.
Barcelona is natuurlijk een zeer toeristische stad en altijd de moeite waard om te bezoeken. Zaragoza is een wat minder bekende stad, maar zeer zeker ook de moeite waard. Het is een grote stad met zo´n 700.000 inwoners maar heeft een zekere dorpse sfeer. Onder andere de fantastische kathedraal Basílica del Pilar, een mooie basiliek en het moorse Palacio de Aljafería plus diverse musea geven genoeg mogelijkheden om een dagje in Zaragoza te besteden. Iets dichterbij (ongeveer een uur rijden) ligt Lérida (Lleida), de dichtsbijzijnde catalaanse stad, met leuke winkeltjes en elke zondag een rommelmarkt.

Palacio de Aljaferi╠üaPalacio de Aljafería

© 2015 fredjquint


www.000webhost.com