Wandelen
Er zijn verschillende oude korte wandelroutes die La Puebla de Castro passeren en de verschillende dorpen in de omgeving met elkaar verbinden. Eén van de mooiste is die La Puebla de Castro verbindt met het dorp
Olvena.

Deze plaatselijke paden zijn uiteraard ook weer verbonden met de grote regionale wandelroutes die de Ribagorza doorkruisen. Het zijn (wandel)paden die al van ouds her de dorpen en steden met elkaar verbinden. Langs deze paden vind je overal Romaanse kapelletjes en verlaten kloosters (Kijk daarvoor ook op "senderos" (wandelingen) op
www.ribagorza.com).
Het glooiende mediterrane heuvellandschap, met vele amandel- en olijfboomgaarden, wordt afgewisseld met steile rotspartijen.

DSC00435

De smalle en snel stromende bergriviertjes geven onderweg genoeg mogelijkheden om je op te frissen.
(Zie hiernaast voor meer over wandelroutes)

Fietsen
Het fietsen hier is iets zwaarder, maar na elke moeilijke klim volgt gegarandeerd een makkelijke afdaling.
Vlakbij het dorp is een drietal kleine fietstochten uitgezet. De route hiervan wordt in het dorp aangegeven. Deze gaan over grotendeels onverharde paden.

Zwemmen
In La Puebla de Castro bevindt zich een goed onderhouden zwembad inclusief peuterbadje en met een lekker grasveld.

Pasted Graphic 2

U kunt echter ook gaan zwemmen in het meer Lago de Barasona (Ook wel Embalse/Pantano de Joaquín Costa geheten). Er zijn 2 "strandtenten" met een grasveld bij de campings die aan het meer liggen. Deze strandtenten hebben een barretje en je kunt er ook eenvoudige maaltijden of tapas krijgen.
(Tip: als u het water in wilt is het lekker om waterschoentjes te dragen / mee te nemen).

Lago barasona vanaf brug

Kanoën/raften/canyoning
Wilt u in rustig water kanoën? Dat kan ook prima op Lago de Barasona. Kanoën/raften in wat ruiger water is mogelijk bij Campo in de rivier Esera. Campo ligt op 28 kilometer afstand van Graus. Het avontuursportbedrijf Eseraventura in Graus biedt tochten van verschillende duur en moeilijkheidsgraden.

Pasted Graphic 1

Raften (april – oktober): met een groepje van maximaal 8 personen daalt u met een grote rubberboot een wildstromende rivier af onder begeleiding van een gids. Halve dag of hele dag, inclusief alle materialen en veiligheidsinstructie.

Canyoning (12 maanden per jaar): u krijgt een klimgordel en wetsuit aan en u daalt af in één van de ruim 100 canyons (kloven) in de Pyreneeën en de Sierra de Guara. Dit gebeurt onder begeleiding van een gids. Halve dag of hele dag, inclusief alle materialen en veiligheidsinstructie.

Kajakken (april – oktober): met de kajak de rivieren af. Spectaculaire tochten over o.a. de Rio Esera de Rio Cinco en de Rio Ara.

Hydrospeed (april – oktober): ook wel whitewatersledging genaamd. Met je bodyboard, een dik wetsuit en flippers de snelstromende rivier af. Met groepen van maximaal acht onder begeleiding van een gids.

Overige activiteiten
In de omgeving zijn nog veel meer activiteiten te ondernemen zoals paardrijden, rotsklimmen of parapenting.

Pasted Graphic 3
 
Voor een excursies met een gids in bijvoorbeeld een 4x4 of buggy kunt u het beste terecht bij Aventura Pirenaica.
Dit bedrijf bevindt zich in ons dorp. Op de site
www.aventurapirenaica.com kunt u (in het Engels) lezen wat er allemaal mogelijk is.www.000webhost.com